NLS 4: Kampioenschapsleiders na klasse-overwinning

jun 29, 2022

Afgelopen weekend ondernam BLACK FALCON een grootscheepse operatie: het team uit Meuspath nam met in totaal acht auto’s deel aan drie raceseries. Vier auto’s namen deel aan de vierde ronde van de Nürburgring Endurance Series (NLS) op de Nordschleife. Alle auto’s eindigden op het podium in hun klasse, twee van hen behaalden de overwinning. Aan de Nederlandse Noordzeekust nam BLACK FALCON met drie auto’s deel aan de zevende en achtste ronde van de Porsche Carrera Cup Deutschland en behaalde twee podiumplaatsen in het ProAm-klassement. Tijdens het derde raceweekend van de ADAC GT4 Germany verzekerde het team zich van een podiumplaats in het Trophy-klassement met de Porsche Cayman GT4 RS.

NLS – BLACK FALCON Team IDENTICA: Kampioenschapsleiders na klasse-overwinning
BLACK FALCON Team IDENTICA vierde tijdens de derde race op het NLS4 hun tweede overwinning van het seizoen. De Porsche 992 GT3 Cup #102 van Paul Harkema en Tobias Müller startte de race vanaf de tweede positie in de CUP2-klasse. Al in de eerste stint nam de startende coureur Müller de leiding en nam voortdurend afstand van zijn achtervolgers. Naarmate de race vorderde, namen Müller en Harkema om beurten het stuur in handen en na 28 ronden werden ze als beste niet-GT3-auto geklasseerd op een uitstekende negende algemene plaats en als klassewinnaars in de CUP2. Harkema en Müller nemen de leiding in het kampioenschap van de CUP2-klasse met hun tweede overwinning van het seizoen.

NLS – BLACK FALCON: Overwinning en podiumplaats in het CUP2-AM klassement
In de CUP2-klasse stuurde BLACK FALCON nog twee Porsche 992 GT3 Cup-wagens de race in. De twee Porsche-auto’s streden in het CUP2-AM-klassement van de Porsche Endurance Trophy Nürburgring (PETN) en pakten de derde CUP2-AM-zege in de derde race (#104) en de derde plaats (#103) voor BLACK FALCON. De vaste rijders van de winnende #104, Mustafa Mehmet Kaya en Mike Stursberg, werden dit weekend ondersteund door voormalig Porsche-fabrieksrijder Jörg Bergmeister. Hun 911 startte de race vanaf de derde plaats en veroverde al na enkele ronden de leiding, die het trio tot het einde verdedigde. Met zijn tweede overwinning van het lopende seizoen leidt Mustafa Mehmet Kaya het AM-klassement van de PETN.
Hun teamgenoten Peter Ludwig, Noah Nagelsdiek en Maik Rosenberg deelden het stuur van de #103. Het trio reed foutloos over de volledige raceafstand van vier uur en verzekerde zich met plaats drie van hun derde CUP2 AM-podiumplaats in de derde race van het seizoen.

NLS – BLACK FALCON Team TEXTAR: Tweede plaats na sterk optreden
BLACK FALCON Team TEXTAR vierde de tweede plaats in de SP10 klasse met de Porsche Cayman GT4 RS CS (#161). Carsten Palluth, Reinhold Renger en Tobias Wahl startten de race vanaf positie drie. Met constant snelle ronden en een foutloze prestatie, werkten zij zich op naar de tweede plaats en vierden BLACK FALCON Team TEXTAR’s derde podiumfinish in de derde race na 26 wedstrijdronden.

Porsche Carrera Cup Deutschland: Sterk tempo blijft grotendeels onbeloond
Het vierde raceweekend van de Porsche Carrera Cup Deutschland in Zandvoort kende ups en downs voor BLACK FALCON. Na een sterke start in de vrije training hadden Loek Hartog (#4), Sören Spreng (#5) en Carlos Rivas (#6) geen geluk met hun bandenkeuze in de kwalificatie, die werd gekenmerkt door voortdurend veranderende weersomstandigheden. De drie BLACK FALCON Porsches stonden in de pits voor een bandenwissel precies op het moment dat de baan een paar minuten volledig opdroogde. Daardoor zetten ze hun snelste tijden neer op een vochtige baan, waardoor ze geen echte kans meer maakten op goede gridposities.
Hartog, gestart vanaf positie 16, liet zaterdagmiddag in de zevende kampioenschapsrace een indrukwekkend optreden zien en vocht zich in een chaotische race met meerdere safetycars naar de zesde plaats. Op zondag kwam de pas 19-jarige Hartog als 14e over de eindstreep, nadat hij in de strijd om de top-10 posities van de baan ging en daardoor ver achterop raakte. Ook voor Sören Spreng verliep het weekend even turbulent. Op zaterdag vierde Spreng de tweede plaats in het ProAm-klassement na een vlekkeloze race en een geweldig herstel vanaf de zevende plaats op de grid. Op zondag eindigde de 35-jarige als zesde in de klasse. De eerste race van het weekend was voor ProAm-teamgenoot Carlos Rivas al in de eerste bocht voorbij nadat de 911 van de Luxemburger door een ander voertuig was geraakt. In de tweede race had de drievoudig ProAm-kampioen het nodige racegeluk en reed vanaf startplaats zes naar de tweede plaats op het podium in de klasse.

ADAC GT4 Germany – BLACK FALCON Team TEXTAR: Goed tempo, weinig geluk
Tijdens het derde raceweekend van de ADAC GT4 Germany op Zandvoort ontbrak het BLACK FALCON Team TEXTAR aan het nodige racegeluk. In de vijfde kampioenschapsronde op zaterdagmiddag werd de race op zijn kop gezet door een opkomende regenbui en werd tijdelijk onderbroken door de rode vlag. De Porsche Cayman GT4 RS CS (#33) van Axel Sartingen en Daniel Schwerfeld kwam als derde in het Trophy klassement over de eindstreep, maar de vreugde over de podiumpositie duurde niet lang. De Cayman was eerder tijdens een duel in de race in de grindbak beland en werd vervolgens door marshalls terug de baan op getransporteerd. De auto werd vervolgens uit het klassement gehaald wegens het gebruik van hulp van buitenaf. Op zondag lag het duo lange tijd op de tweede plaats in het Trophy-klassement. In de laatste ronde van de race veroorzaakte een lekke band een groot tijdverlies. Ondanks de handicap bracht eindcoureur Sartingen de Cayman op een verzoenende derde plaats naar huis.

Timo Frings, Hoofd Motorsport BLACK FALCON:
“We hebben een intens en turbulent weekend achter de rug. We hebben tijdens de NLS een geweldig teamresultaat behaald en zijn met al onze auto’s op het podium van de klasse geëindigd. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. In Zandvoort ontbrak het ons het hele weekend aan het nodige geluk. In de Carrera Cup waren we in principe heel snel, maar misten we het optimale tijdslot in de kwalificatie. Ondanks de moeilijke startposities hebben we daar toch een aantal respectabele resultaten kunnen behalen. In de ADAC GT4 Germany waren we ook snel, maar hadden we pech met de lekke band. Des te mooier is het dat het uiteindelijk toch nog genoeg was voor een podiumplaats.”