Gemengde gevoelens na bewogen NLS 6-uurs race

jul 14, 2022

De 6-uursrace van de Nürburgring Endurance Series (NLS) was een emotionele rollercoaster voor BLACK FALCON. Terwijl het team uit Meuspath zijn vierde overwinning van het seizoen en de derde plaats in de klasse AM van de Porsche Endurance Trophy Nürburgring (PETN, NLS-klasse CUP2) vierde, eindigde de strijd om de dagzege in de CUP2-klasse ongeveer een uur voor het einde van de race als gevolg van een technisch defect. Ook de Porsche Cayman GT4 RS (SP10-klasse) kwam voor het eerst dit seizoen niet aan de finish.

BLACK FALCON – Vierde overwinning van het seizoen, podiumfinish en belangrijke ronden voor de Nordschleife Permit-A
In het AM-klassement van de PETN begonnen twee Porsche 992 GT3 Cup-wagens aan de race voor BLACK FALCON. De 911 met nummer 104 van Mustafa Mehmet Kaya, Gabriele Piana en Mike Stursberg kwam na een zeer sterk optreden als winnaar over de eindstreep in het AM-klassement en op een uitstekende derde plaats in de felbevochten CUP2-klasse – het beste resultaat van het seizoen tot nu toe voor het team, dat al zijn derde AM-seizoenszege vierde. Hun teamgenoten in auto nummer 103, Peter Ludwig, Noah Nagelsdiek en Maik Rosenberg, reden eveneens een foutloze race. Na zes uur racen stond het trio in de vierde race voor de vierde keer op het podium in het AM-klassement en verzamelde met plaats drie belangrijke punten voor het kampioenschap.
In de CUP3-klasse fieldde BLACK FALCON voor het eerst dit NLS-seizoen een zogenaamde Permit B-auto. Cabell Fisher en Didier Glorieux reden een solide en foutloze race in de Porsche Cayman GT4 CS (#980), die met gereduceerd vermogen uitkomt in het Permit B klassement. Ze eindigden als best geklasseerde B wagen in de zeer competitieve CUP3 en verzamelden belangrijke ronden voor de verwerving van de Nordschleife Permit A voor wagens zonder vermogensbeperking.

BLACK FALCON Team IDENTICA – technisch mankement verhindert podiumplaats
Het BLACK FALCON Team IDENTICA begon de NLS 6- uurs racedag in uitstekende vorm. Paul Harkema en Tobias Müller zetten in de ochtendkwalificatie met hun Porsche 992 GT3 Cup (#102) de snelste ronde neer en veroverden zo de pole-position in de CUP2-klasse. Na een chaotische start ontstond er een spannende strijd om de leiding tussen de IDENTICA Porsche en vier andere wagens, die voor bijna ongeëvenaarde actie zorgde. Naarmate de race vorderde, ontpopte de IDENTICA Porsche zich als een van de twee duidelijke kanshebbers voor de klasse-overwinning. Ongeveer een uur voor het einde van de race moest de wagen met nummer 102 echter met motorpech naar de kant. Harkema en Müller staan nu derde in het rijdersklassement van de PETN-CUP2.

BLACK FALCON Team TEXTAR: Over de finishlijn na twee reparaties in de nacht
De Porsche Cayman GT4 RS CS (#161) van BLACK FALCON Team TEXTAR heeft de 6 uur durende race niet uitgereden na een technisch defect. Na een goede kwalificatie startten Carsten Palluth, Reinhold Renger en Tobias Wahl vanaf de tweede plaats in de sterke SP10 klasse voor auto’s volgens de SRO GT4 reglementen. In de race had de auto een goede start en lag in een veelbelovende positie voordat de Cayman na een technisch defect de race voortijdig moest beëindigen.

Alexander Böhm, algemeen directeur van BLACK FALCON
“In het AM-klassement van de CUP2-klasse zijn we na de vierde overwinning in de vierde race nog steeds ongeslagen en staan we met onze auto’s op de eerste en tweede plaats in de AM-tabel. Tegelijkertijd heeft de Permit-B Cayman het CUP3-B klassement gewonnen en daarmee aan alle doelstellingen voldaan. Het team en onze coureurs hebben perfect werk geleverd.
We zijn echter erg teleurgesteld over twee technische storingen in dezelfde race. In beide gevallen vielen onderdelen uit die veel minder hadden dan de door de fabrikant beoogde looptijd – waar we in het verleden altijd volledig op konden vertrouwen. De onderdelen in kwestie gaan nu naar de fabrikant voor analyse en we zullen ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat een dergelijk incident niet meer kan gebeuren.
Gelukkig zijn er twee resultaten die niet in aanmerking zullen worden genomen voor het kampioenschap in de SP10-klasse, waarvan we er nu één opeisen.
Het uitvallen van de IDENTICA Porsche zet ons echter aanzienlijk terug in de strijd om het kampioenschap in de Porsche Endurance Trophy Nürburgring. Toch nemen we de uitdaging aan en zullen we in de tweede helft van het NLS-seizoen alles op alles zetten om de verloren punten goed te maken.
We willen graag meteen beginnen, dus we kijken nu al uit naar het NLS-seizoenshoogtepunt, de 12-uursrace begin september.”