Een mooie 2e plek tijdens de NLS seizoensopener

apr 22, 2022

BLACK FALCON behaalde een schitterend debuut tijdens de seizoenopener van de Nürburgring Endurance Series (NLS) in de nieuwe Porsche Endurance Trophy Nürburgring (PETN). Met drie Porsche 992 GT3 Cup-auto’s behaalde BLACK FALCON de tweede plaats in het PRO-klassement en een dubbele overwinning in het PRO-AM-klassement in de tweedelige CUP2-klasse (Porsche 992 GT3 Cup one-make cup). Bovendien behaalde het team uit Meuspath de klasse-overwinning in de SP10-klasse (GT4-voertuigen) met de Porsche Cayman GT4 RS Clubsport tijdens de première op de Nordschleife.

BLACK FALCON Team IDENTICA pakt tweede plaats in het PRO-klassement van PETN
BLACK FALCON Team IDENTICA beleefde een rollercoaster van emoties bij de NLS seizoenopener. Tijdens de kwalificatiesessie zetten Paul Harkema en Tobias Müller de tweede tijd neer met hun Porsche 992 GT3 Cup in de uiterst competitieve CUP2-klasse. In de race zette de IDENTICA Porsche deze sterke prestaties voort en verzamelde in de openings-stint de eerste leidende kilometers van het seizoen. Tijdens de eerste pitstopfase verloor het team meer dan een halve minuut door een ongelukkige code 60 en moest het team meer risico’s nemen in de strijd voor de dagzege. Een contactmoment kort daarna dwong de #102 tot een herstart, waardoor Harkema en Müller terugvielen naar de achtste positie. Het team eindigde na 28 ronden op de tweede plaats in een geweldige inhaalrace.

Een dubbele overwinning voor BLACK FALCON in het Pro-Am klassement van de CUP2 klasse
BLACK FALCON was tijdens de NLS seizoenopener in het Pro-Am klassement van de PETN CUP2 klasse onverslaanbaar. De #104 Porsche 992 GT3 Cup van Mustafa Mehmet Kaya, Gabriele Piana en Mike Stursberg verzekerde de eerste pole position van het jaar in de CUP2-klasse met een bijna perfecte ronde in de kwalificatie. Tijdens de race zette 992 Cup met het EAE- en FUCHS-logo zich opnieuw in de schijnwerpers door de snelste raceronde in de klasse neer te zetten. Noah Nagelsdiek, Peter Ludwig en Maik Rosenberg kropen in beurten in de cockpit van de zusterauto met startnummer 103. Het trio had een vlekkeloze race en lag lange tijd aan kop in het Pro-Am klassement van de CUP2.In de laatste ronde op de Döttinger Höhe kwam het op een krachtmeting aan om de dagzege te halen. De twee BLACK FALCON 992 GT3 Cup-wagens waren in een slipstream duel verwikkeld, de #104 van Kaya, Piana en Stursberg won dit duel met zes tiende seconde.

Overwinning in de klasse voor het BLACK FALCON Team TEXTAR tijdens GT4 RS-première
De gloednieuwe Porsche Cayman GT4 RS Clubsport in handen van Carsten Palluth, Marco Müller en Tobias Wahl behaalde een perfecte eerste race. Het trio startte de race vanaf de derde startplaats in de SP10-klasse en bleef tijdens de vier uur durende race volledig foutloos. #161 werkte zich ronde na ronde naar voren door constant snelle rondetijden te rijden, #161 nam daardoor in het laatste uur van de race de leiding in de klasse over. Het team breidde zijn voorsprong uit tot over de finishlijn en eindigde de race uiteindelijk als klasse winnaar.

Timo Frings, Hoofd Motorsport BLACK FALCON:
“Een zeer bewogen weekend voor ons. Met ons speerpunt, de IDENTICA Porsche, misten we enerzijds de dagzege, maar anderzijds hebben we ons ongelooflijk herpakt en weten we nu dat we op eigen kracht kunnen winnen in deze zeer sterke klasse. Natuurlijk zijn we erg blij met de dubbele overwinning in het Pro-Am klassement, een perfecte start van het seizoen! Ik ben vooral blij dat beide wagens tot het einde hebben gevochten voor de overwinning en dat beide rijders koppels in staat zijn om te winnen. De seizoensopener werd bekroond met de klasse-overwinning in de sterke SP10. We hadden dit van te voren niet verwacht en zijn erg trots op onze sterke prestatie. Hartelijk dank aan het hele team, onze rijders en partners voor de succesvolle start van het seizoen! En niet te vergeten de terugkeer van de fans naar het circuit. Na twee jaar met weinig of geen toeschouwers op de Nordschleife, zorgden de fans meteen voor de geweldige sfeer die we eerder zo gemist hadden. We kijken nu al uit naar de tweede race van het seizoen over twee weken!”