Back Falcon viert zeges in NLS en behaalt podiumplaats in ADAC GT4 Germany

apr 29, 2022

BLACK FALCON heeft goede resultaten behaald in het eerste dubbele evenement van het jaar. Tijdens de derde ronde van de Nürburgring Endurance Series (NLS) behaalde het team de klasse-overwinning in de Porsche Endurance Trophy Nürburgring (PETN) in de CUP2-klasse (Porsche 992 GT3 Cup-klasse), een dubbele overwinning in het AM-klassement van de CUP2-klasse en de tweede plaats in de SP10-klasse (GT4-auto’s). Tegelijkertijd nam het team deel aan de seizoensopener van de ADAC GT4 Germany op Oschersleben en eindigde het team op het podium in het Trophy-klassement tijdens de eerste race.

Nürburgring Endurance Series – Round 3

BLACK FALCON Team IDENTICA viert dominante overwinning in de CUP2 klasse
Na de tweede plaats bij de seizoensopener en het uitstel van de tweede NLS-race wegens weersomstandigheden (nieuwe datum: 05.11.2022), vierde het BLACK FALCON Team IDENTICA bij de derde NLS-ronde de eerste overwinning van het seizoen in de CUP2-klasse van de Porsche Endurance Trophy Nürburgring. Paul Harkema en Tobias Müller begonnen de race vanaf de vierde plaats in de klasse na een moeilijke kwalificatiesessie zonder vrije ronde. De startende coureur Harkema haalde al in de eerste ronde twee plaatsen in voordat hij de achtervolging op de leider inzette. Het team besloot om tactische redenen een vroege pitstop te maken, wat de IDENTICA Porsche 992 GT3 Cup (#102) in een perfecte positie bracht voor de rest van de race. Na een sterke dubbele stint van Müller, klom Harkema terug in de cockpit voor de laatste ronden en kwam uiteindelijk als klassewinnaar in CUP2 over de eindstreep met een voorsprong van meer dan een minuut.

Dubbele overwinning in het AM-klassement van de CUP2-klasse
In het AM-klassement van de CUP2-klasse behaalde BLACK FALCON de tweede dubbele overwinning op een rij. Net als in de eerste NLS-race vochten de twee BLACK FALCON Porsche 992 GT3 Cup-wagens een duel uit om de dagzege. Peter Ludwig, Noah Nagelsdiek en Maik Rosenberg zaten om beurten achter het stuur van de Porsche 992 GT3 Cup met nummer 103, terwijl de zusterauto met nummer 104 werd bestuurd door Ben Bünnagel, Mustafa Mehmet Kaya en Carlos Rivas. In de loop van de vier uur durende race konden beide teams afstand nemen van de concurrentie in het AM-klassement, waarbij ze verschillende keren van positie wisselden op de baan en tijdens pitstops. Uiteindelijk wisten Ludwig, Nagelsdiek en Rosenberg Bünnagel, Kaya en Rivas nipt voor te blijven en hun eerste overwinning van het seizoen in het AM-klassement van de Porsche Endurance Trophy Nürburgring te halen.

BLACK FALCON Team TEXTAR eindigt tweede in SP10 na bizar incident
BLACK FALCON Team TEXTAR startte in de, SP10 klasse voor auto’s, volgens de SRO GT4 reglementen met een Porsche Cayman GT4 RS Clubsport. Aan het stuur van auto #161 zaten om de beurt de winnaars van de SP10-klasse van NLS1, Marco Müller, Carsten Palluth en Tobias Wahl. Het trio begon sterk aan de race en lag in een veelbelovende positie voordat een bizar incident tijdens de eerste pitstop hun tweede overwinning van het seizoen voorkwam. Een deelnemer uit een andere klasse, die op hetzelfde moment als de #161 in de pits stond, vernielde bij het verlaten van zijn pitstoppositie een brandstofpomp van de naastgelegen garage, waardoor de brandstofpomp van de BLACK FALCON pit automatisch werd uitgeschakeld. Om niet nog meer tijd te verliezen, stuurde het team de TEXTAR Cayman terug de baan op met minder brandstof dan gepland. Kort voor het einde van de race moest het team een extra tankstop maken en viel daardoor terug naar de tweede plaats.

ADAC GT4 Germany – Race 1 & 2 op Oschersleben

BLACK FALCON Team TEXTAR behaalde podiumplaats en sterke prestatie
Het BLACK FALCON Team TEXTAR nam deel aan de seizoensopener van de ADAC GT4 Germany op Oschersleben. Axel Sartingen en Daniel Schwerfeld raceten met de Porsche Cayman GT4 RS Clubsport met startnummer 33 in het Trophy klassement. In de eerste race op zaterdag vocht het duo zich met een sterk optreden van de vierde plaats in de klasse naar de tweede plaats in het Trophy-klassement en behaalden daarmee een succesvolle start van het seizoen. In de tweede race op zondag verdedigden Sartingen en Schwerfeld hun tweede startpositie en kwamen aanvankelijk als tweede in hun klasse over de eindstreep. Na de race kreeg het team echter een straf van 30 seconden voor een aanrijding in de tweede helft van de race, waardoor ze uiteindelijk als vierde geklasseerd werden in het Trophy-klassement.

Timo Frings, Hoofd Motorsport BLACK FALCON:
“Achter ons ligt een zeer succesvol weekend. We behaalden een bijna perfect resultaat in het NLS – een groot compliment aan het hele team! Onze rijders reden foutloos en de strategieafdeling bracht de auto’s al vroeg in de race in een zeer goede positie door slimme tactische beslissingen. Met de drie Cup-auto’s behaalden we het best mogelijke resultaat met een overwinning in de CUP2-klasse en een dubbele overwinning in het AM-klassement van de CUP2. Met de Cayman hadden we de tweede overwinning van het seizoen in SP10 kunnen behalen als er geen incident met de benzinestop was geweest. Ik ben erg trots op onze rijders en de hele crew!
De seizoensopener in de ADAC GT4 Germany verliep voor ons in het algemeen goed. De tweede plaats in het Trophy-klassement in de eerste race was het maximaal haalbare na de vierde startplaats. Helaas kostte de straf in de tweede race ons onze tweede podiumplaats. We gaan het weekend nu in detail analyseren en kijken nu al uit naar het tweede raceweekend op de Red Bull Ring.”